SAKARYA / KAYNARCA - Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MESEM Hakkında

MESEM NEDİR?

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM), öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda işletmelerde çalışıp haftada bir gün okula gelerek başarılı oldukları takdirde Meslek Lisesi Diploması ve Ustalık Belgesi almaya hak kazandıkları bir lise türüdür.

•              Çırak öğrenciler haftada 1-2 gün okulda teorik eğitim 4-5 gün İşletmelerde Beceri Eğitimi görür.

•                Çırak öğrencilerimiz 9,10 ve 11. Sınıfta maaş olarak asgari ücretin %30'unu, 12. Sınıfta ise asgari ücretin %50'sini devlet teşviki olarak alır.

• Çırak öğrenciler hakkında okul tarafından iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası yapılır.

•               Çırak öğrencilerin her yıl tatil aylarında bir ay ücretli izin hakları vardır.

•              En az ortaokul mezunu olan olanlar, yaş sınırı olmaksızın çıraklık eğitimine katılabilirler.

• Çırak öğrenciler 11. Sınıfın sonunda kalfalık, 12. Sınıfın sonunda ise Ustalık Belgesi ve Meslek Lisesi Diploması almaya hak kazanır

Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 13.05.2022 08:38 - Görüntülenme: 220